SAOTA作品 | ‘Double Bay’ house,‘双湾’住宅 _ 印际

优雅

SAOTA作品 | ‘Double Bay’ house,‘双湾’住宅

       场地位于悉尼巨大天然港口的北湾,毗邻游憩公园和海湾的公共码头。SAOTA 为场地形成了一条轴线,同时,场地前的沙滩形成了另一条轴线。
      The site is located in North Bay, a huge natural port in Sydney, adjacent to a recreational park and a public pier in the Gulf. These elements form an axis for the site, while the sandy beaches in front of the site form another axis.
       从公园的主要立面上看,建筑呈现出丰富的平面,既展示着空间的层次感,也保护了隐私。悬挂在房子外立面上的石墨灰的屏风(由kaynemaile制作而成,电影魔戒中发展而来的新西兰聚碳酸酯链)保证了住户临街面的隐私。木材覆面,抹灰墙壁,包木的檐口和穿过屏风的巨大窗台使平面的层次感更丰富。这个设计在创造平面深度的同时保证了隐私,最大限度地引进阳光和公园的景色。
      From the main façade of the park, the architecture shows a rich plane, showing both the sense of space and the protection of privacy. A screen of graphite dust hanging on the façade of the house (made by Kaynemaile, the New Zealand polycarbonate chain developed in the ring of film) ensures privacy on the face of the occupants. Wood cladding, plastering walls, Baomu eaves and huge windowsill through the screen make the plane feel richer. This design creates the depth of the plane while ensuring privacy, maximizing the introduction of sunlight and park views.
       在这个立面中,楼梯被木质的百叶包裹着,同时完全被玻璃包围着。柔和的曲线与周边的玻璃盒子形成鲜明的对比,协调了正门的卧室的关系。
      In this façade, the staircase is wrapped in wooden venetian blinds and surrounded by glass. The soft curve contrasts with the surrounding glass boxes and coordinates the bedroom relationship of the main entrance.
       入口与海湾呈九十度,坡道靠近水,缓缓地向前门倾斜,制造出微妙上升的感觉。U形的房屋平面清晰可见,入口连接了两翼,被花园分隔开就像一个内部港湾,使得视野通过内部空间延伸到海湾之外。从庭院看来,二层的巨大墙面向漂浮在一层的玻璃上,放大了下面的海湾景色。
      The inlet and the bay are 90 degrees, and the ramp is close to the water, gently tilting the front door, creating a subtle rise in sensation. The U-shaped housing plane is clearly visible, the entrance is connected to the wings, and is separated by the garden like an internal harbor, allowing the view to extend beyond the bay through the inner space.From the courtyard view, the huge wall on the second floor faces a layer of glass, enlarging the bay view below.
       房子海湾的一侧是开敞空间。区分普通区域与抬高的厨房和家庭用餐区域的是楼梯而并非隔墙。楼梯超大海的方向伸出至花园形成一条轴线开阔了视野也保护了公共街道面的隐私。从小路抬高的花园进一步保护了的隐私,区别开花园和海湾。水池的方位和向海面延伸的趋势,加强了两者之间的联系。
      The side of the House Bay is open space. The common area with the elevated kitchen and family dining area is the staircase rather than the wall. The staircase extends over the sea to the garden to form an axis that broadens horizons and protects the privacy of public street surfaces. Further protection of privacy from the elevated gardens of the path distinguishes the garden from the bay. The link between the location of the pool and the trend towards the sea is reinforced.
       出挑的木顶棚连接着街边到花园和海滩。它散布在室内,在特殊的时刻展现着它自己,让室内外空间在其下方成为一体。从水面上可以看到清晰的轮廓,轻盈且倒映出大海和树冠的景象。
      Overhangs's wooden ceiling connects the street to the garden and the beach. It spreads indoors, displays itself at special moments, and makes indoor and outdoor space an integral part of it. A clear outline can be seen from the water, light and reflective of the sea and canopy.
      从街道和海湾的角度看来,房子的另一个主要立面呈现着这样的风景,低层的大型玻璃窗隐藏在白墙,黑色的窗框和屏风下。一棵保存完好的大番樱桃树装饰着街道立面。
     From the point of view of the street and the bay, the other main façade of the house presents such landscapes, and the large low-rise windows are hidden under white walls, black window frames and screens. A well-preserved cherry tree decorated the façade of the street.
       房屋的材料通过精心挑选;木材的使用,白色的墙体和石灰地板反射出海滨风光。清水混凝土作为一个有趣的元素,质感纹理柔软的抹灰墙壁与硬朗的屏风和铝板成为鲜明的对比。
      The material of the house is carefully selected; the use of wood, white walls and lime floors reflect the seaside scenery. Clear-faced concrete as an interesting element, the textured texture of the soft plastering wall contrasts with the hale screen and the aluminum plate.
       SAOTA工作室在这个项目中展示了他们南非风格的设计:锋利的线条、光的形式以及与自然的融合,所有的这些元素整合在一起使设计在这个特殊场地充满家的感觉。有趣的特色,模糊的边界和新鲜的分层结构平衡了年轻的家庭的居住需求和这个场地令人惊奇的氛围。SAOTA的姊妹公司,ARRCC室内设计工作室开发的改良装饰色彩适应了家和客户的需求。
      The Saota Studio showcases their South African style design in this project: sharp lines, light forms and blending with nature, all of which combine to make the design feel at home in this particular field. Interesting features, blurred borders and fresh layered structures balance the living needs of young families with the amazing ambience of the site. Saota's sister company, ARRCC Interior Design studio developed improved decorative color adapted to the needs of home and customers.
       作为协会成员,TKD与客户有着密切的交流以保证SAOTA的细节设计到位,以实现梦想中的家。他们的创造力,毅力和对优秀设计所表现出的责任感是他们成功的关键。Point Of View的照明设计,Wyer & Co.的景观设计和主要承包商Horizon最后合作完成了高水平,高质量的家。
      As a member of the association, TKD and customers have a close communication to ensure that the details of the Saota design in place to achieve the dream home. Their creativity, perseverance and sense of responsibility for good design are key to their success. Point of view lighting design, Wyer & Co. Landscape Design and major contractor Horizon finally cooperated to complete a high quality home.

(6)

本文由 印际 作者:Yinji.Edit 发表,转载请注明来源!

关键词:,
Loading收藏

热评文章

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注