Jamison Architects作品 | Masuto Residence in Melbourne _ 印际

住宅

Jamison Architects作品 | Masuto Residence in Melbourne

       Masuto是澳大利亚墨尔本的一个复式项目。细长的复式住宅是它自己的当代城市绿洲; 它具有丰富的自然光线,具有开放感,与景观相连,空间细腻,高效,美观质感和精致。
      Masuto is a duplex project in the Melbourne, Australia.  The elongated duplex residence is its own contemporary urban oasis; it enjoys an abundance of natural light, has a feeling of openness, is connected to the landscape, is spacially refined and efficient and beautifully textured and sophisticated.        该项目是一种优雅的街道景观添加物,并不是由常见的双车库门布局所主导。可居住的车库和公用设施共用的墙壁和可居住的房间都在外面的外围,从而允许更多的自然光和自然的交叉通风的延长计划。
      The project is an elegant addition to the streetscape with a presence that is not dominated by the commonly sighted double garage door arrangement.  Inhabitable garages and utility rooms share the common wall and habitable rooms are on the outer perimeter, thereby permitting more natural light and natural cross-ventialtion to the elongated plan.        有一种到达的体验,邀请并从街道和进入南部,通过住宅,到后朝北的居住空间。一个中央庭院和外置的外部砌块叶片墙壁允许自然光淹没走廊,并提供框架视图和与景观的连接,同时保持邻居之间的隐私。对面的墙是一种朴素而又富有黑色的垂直木质包层,从外部开始隐藏车库门,然后包裹着两间杂物间的核心。
      There is an arrival experience that invites and draws one from the street and entry on the south, through the residence, to the rear north-facing living spaces. A central courtyard and off-set external blockwork blade walls allow natural light to flood the hallway and provide framed views and connection to the landscape whilst maintaining privacy between neighbours.  The opposite wall is the unassuming yet rich black stained vertical timber cladding which begins externally concealing the garage door then wraps the core of the duplex utility rooms.        黑色的木材形状丰富的黑暗由新颖,清新的白色开口和凹陷打断。沿着走廊是外部彩色灰色砌块和从地板到天花板的玻璃窗,提供自然光线,自然通风

和景观匍匐之感。楼梯上的侧院和两层楼的空间增强了通过家的旅程。它还允许空间在视觉和声学方面垂直打开,以将上层和底层居住区彼此,景观和天空连接起来。入口处的走廊也略有展开,进一步打通了朝北的开放式起居,厨房,餐厅和后院的连接。一个私人绿洲完成覆盖露天,游泳池和宁静的花园。
      The rich darkness of the black timberform is punctuated by novel, refreshing white openings and recesses. Along the hallway is the external coloured grey blockwork and floor to ceiling glazing which provides natural light, natural ventilation and a sense of the landscape creeping in. The side courtyard and two storey void at the staircase enhance the journey through the home. It also allows the space to open vertically, both visually and acoustically, to connect the upper and ground floor living areas to each other, the landscape and the sky. The hallway is also slightly splayed from the entry, to further open up the connection to the north-facing open plan living, kitchen, dining and rear backyard; a private oasis complete with covered alfresco, pool and tranquil garden.  The upper level is the private domain of the duplex containing bedrooms and a family room.
       丰富而有趣的材料,饰面和纹理质量调色板将内外结合在一起。丰富的黑色染色木材覆层软化了彩色堆砌砌筑砌块。这种材料表现在其质地粗糙,并创建一个艺术画廊和软装饰画廊风格的墙壁和背投。南立面的三维平铺很微妙,随着光线质量在一天中的变化,阴影也随之而生。淡灰色的法国橡木木地板与灰色砌墙完美结合,柔化白色和黑色之间的对比度。
      A rich and interesting palette of materials, finishes and textural qualities unifies the design both inside and out. The rich black stained timber cladding softens the coloured stack bond masonry blockwork. This material is expressed in its textural rawness and creates a gallery style wall and back drop for artwork and soft furnishings. Three dimensional tiling to the southern facade is subtle and comes alive with shadows as the quality of light changes over the course of the day.  A light grey French oak timber floor complements the grey blockwork wall and softens the contrast between the white and black throughout.
       被动式太阳能设计原则与反向块木单板的热质量特性以及景观植被的接近性相结合,减少了照明,加热和冷却的能耗,并改善了自然通风和空气质量。整体结果是一个更舒适,更健康和愉快的生活环境。
      Passive solar design principles in conjunction with the thermal mass qualities of the reverse block veneer, and the proximity of landscaped vegetation has resulted in less energy consumption for lighting, heating and cooling, and improved natural cross-ventilation and air-quality.  The overall result is a more comfortable, healthier and enjoyable living environment.

(1)

本文由 印际 作者:Yinji.Edit 发表,转载请注明来源!

Loading收藏

热评文章

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注